martes, 5 de julio de 2011

Solidaritat amb les persones activistes pels drets dels animal detingudes

El 22 de juny foren detingudes 12 persones, membres del moviment animalista, a diverses ciutats de l’estat espanyol.
Iniciativa Animalista
www.kaosenlared.net/noticia/solidaritat-amb-les-persones-activistes-pels-drets-dels-animal-detingu


SOLIDARITAT AMB LES PERSONES ACTIVISTES PELS DRETS DELS ANIMALS DETINGUDES.

El 22 de juny foren detingudes 12 persones, membres del moviment animalista, a diverses ciutats de l’estat espanyol. Aquesta actuació fou instada per un jutjat d’instrucció de Santiago de Compostela en relació amb l’alliberament de visons d’un centre d’extermini situat a prop de la capital galega, el 2007. Tres persones resten a presó, i les demés estan lliures amb càrrecs.

El mateix dia, es posà en marxa una campanya mediàtica de desinformació que, vulnerant el respecte a la presumpció d’innocència i la recerca de la veritat, vinculava aquestes persones, les organitzacions a les que pertanyen i tot el moviment animalista amb accions i pràctiques que qualificaren com a ecoterroristes.

Igualtat Animal i Equanimal, les dues organitzacions de les que són membres la major part de les 12 de Santiago (algunes no militen a cap) són associacions legals contràries a tota forma de violència, que centren la seua activitat en la informació i conscienciació de la societat amb l’objectiu d’acabar amb totes les manifestacions de l’especisme. En concret, les investigacions recents d’Igualtat Animal a les granges d’explotació animal, especialment la realitzada a la majoria de centres d’extermini de visons de l’estat espanyol, han aportat dades demolidores respecte als abusos i patiments als quals estan condemnats els altres animals, víctimes d’aquestes indústries.

La indústria pelletera és responsable d’aquestes atrocitats, i no vol que això se sàpiga. També es responsable de la presència de visons americans als ecosistemes peninsulars, i tampoc vol que això se sàpiga. Aquesta responsabilitat ha estat assenyalada per les investigacions científiques sobre el visó americà que es desenvolupen des dels anys 1980: la fugida d’individus per falta de mesures de seguretat i control a les granges, els abandonaments a la seua sort de molts altres (quan la producció no resulta rendible o, senzillament, arriba a la fallida econòmica) i els alliberaments fraudulents per a cobrar assegurances són la causa principal, i quasi be única, de l’existència de colònies estables a llocs com la Catalunya central o les terres del Palància i el Millars, al País Valencià.

La indústria vol fer creure que són els escassos alliberaments de visons els que han provocat aquesta situació, per a criminalitzar el moviment animalista que l’assenyala amb les seues investigacions i denúncies. Fomenta un procés de criminalització que ha acabat amb la detenció de persones que, evidentment, no estan implicades en els fets dels quals els acusen. Algunes d’elles, fins i tot, no formaven part del moviment animalista en el moment en que es produïren els alliberaments.

Però La lluita per l’alliberament animal no s’aturarà. Malgrat aquests esforços d’ocultació i desinformació, i malgrat campanyes de criminalització com aquesta, el moviment continuarà mostrant les evidències del que representa l’ús i explotació dels altres animals.

Iniciativa Animalista vol manifestar la seua solidaritat amb les persones detingudes i empresonades i amb Igualtat Animal i Equanimal, i dóna suport als actes de solidaritat que s’han organitzat arreu del món, també a Barcelona, Ciutat de Mallorca i València.

http://thespanish12.wordpress.com/ -

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_201330573250886

Solidaridad con las personas activistas por los derechos de los animal detenidas

El 22 de junio fueron detenidas 12 personas, miembros del movimiento animalista, en varias ciudades del estado español.
Iniciativa Animalista | Para Kaos en la Red | Hoy 18:28
www.kaosenlared.net / noticia / solidaridad-con-las-personas-activistas-por-derechos-los-animal-detenida
[Traducción al castellano]

SOLIDARIDAD CON LAS PERSONAS ACTIVISTAS POR LOS DERECHOS DE LOS ANIMALES DETENIDAS.

El 22 de junio fueron detenidas 12 personas, miembros del movimiento animalista, en varias ciudades del estado español. Esta actuación fue instada por un juzgado de instrucción de Santiago de Compostela en relación con la liberación de visones de un centro de exterminio situado cerca de la capital gallega, en 2007. Tres personas permanecen en prisión, y las demás están libres con cargos.

El mismo día, se puso en marcha una campaña mediática de desinformación que, vulnerando el respeto a la presunción de inocencia y la búsqueda de la verdad, vinculaba estas personas, las organizaciones a las que pertenecen y todo el movimiento animalista con acciones y prácticas que calificaron como ecoterroristas.

Igualdad Animal y Equanimal, las dos organizaciones de las que son miembros la mayoría de las 12 de Santiago (algunas no militan en ningún) son asociaciones legales contrarias a toda forma de violencia, que centran su actividad en la información y concienciación de la sociedad con el objetivo de acabar con todas las manifestaciones del especismo. En concreto, las investigaciones recientes de Igualdad Animal en las granjas de explotación animal, especialmente la realizada en la mayoría de centros de exterminio de visones de España, han aportado datos demoledores respecto a los abusos y sufrimientos a los que están condenados los demás animales, víctimas de estas industrias.

La industria peletera es responsable de estas atrocidades, y no quiere que esto se sepa. También es responsable de la presencia de visones americanos en los ecosistemas peninsulares, y tampoco quiere que esto se sepa. Esta responsabilidad ha sido señalada por las investigaciones científicas sobre el visón americano que se desarrollan desde los años 1980: la fuga de individuos por falta de medidas de seguridad y control en las granjas, los abandonos a su suerte de muchos otros (cuando la producción no resulta rentable o, sencillamente, llega a la quiebra económica) y las liberaciones fraudulentos para cobrar seguros son la causa principal, y casi bien única, de la existencia de colonias estables en lugares como la Cataluña central o las tierras del Palancia y el Mijares, en el País Valenciano.

La industria quiere hacer creer que son los escasos liberaciones de visones los que han provocado esta situación, para criminalizar el movimiento animalista que la señala con sus investigaciones y denuncias. Fomenta un proceso de criminalización que ha acabado con la detención de personas que, evidentemente, no están implicadas en los hechos de los que los acusan. Algunas de ellas, incluso, no formaban parte del movimiento animalista en el momento en que se produjeron las liberaciones.

Pero La lucha por la liberación animal no se detendrá. A pesar de estos esfuerzos de ocultación y desinformación, ya pesar de campañas de criminalización como ésta, el movimiento continuará mostrando las evidencias de lo que representa el uso y explotación de los otros animales.

Iniciativa Animalista quiere manifestar su solidaridad con las personas detenidas y encarceladas y con Igualdad Animal y Equanimal, y apoya los actos de solidaridad que se han organizado en todo el mundo, también en Barcelona, ​​Palma de Mallorca y Valencia.

http://thespanish12.wordpress.com/ -

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_201330573250886

http://www.kaosenlared.net/noticia/solidaritat-amb-les-persones-activistes-pels-drets-dels-animal-detingu

No hay comentarios:

Publicar un comentario