lunes, 4 de octubre de 2010

El Parlament de Catalunya fa el ridícul

Josep Tarradellas afirmava que l’única cosa que no es pot fer en política és el ridícul, i això és el que ha fet el Parlament amb l’aprovació de la llei que blinda els correbous. Només fa dos mesos, el mateix Parlament, esperonat per una iniciativa legislativa popular, havia prohibit les corrides de toros per raons de sensibilitat social i de protecció dels animals. El debat havia batut tots els rècords de seguiment de l’activitat parlamentària via internet i d’atenció mediàtica a la resta d’Espanya i a l’estranger. A més a més, els dos principals grups de la cambra havien atorgat llibertat de vot als seus diputats i trencaven així la regla de ferro del corró parlamentari.
Catalunya, un cop més, liderava a Espanya els canvis de sensibilitats i de joc parlamentari. No ho fèiem (dèiem llavors) per raons identitàries, ni per bandejar un símbol d’una determinada concepció nacional espanyola, ni com a torna de la sentència imprudent del Tribunal Constitucional sobre el recurs del PP a l’Estatut. Aquesta era la nostra grandesa i la nostra autoritat moral davant l’escomesa de la caverna mediàtica espanyola.
Ara ens hauria de caure la cara de vergonya. A uns més que a d’altres, esclar. Artur Mas ha renunciat, abans de començar, a liderar un projecte per a les futures generacions a canvi de lligar un grapat de vots a les properes eleccions. Res de nou, per cert. Ni tan sols ha estat capaç de maquillar la proposta amb la supressió del bou embolat i del bou capllaçat. ICV, d’altra banda, no tan sols ha mantingut la coherència sinó, sobretot, l’aposta per una sensibilitat social creixent que fa incompatible l’espectacle i la diversió amb el patiment dels animals.

http://blogs.publico.es/andreu-mayayo/163/el-parlament-de-catalunya-fa-el-ridicul/

No hay comentarios:

Publicar un comentario