viernes, 10 de julio de 2009

La ILP antitaurina de Prou.cat es votarà al Parlament de Catalunya

La ILP antitaurina de Prou.cat es votarà al Parlament de Catalunya

CiU dóna llibertat de vot als seus diputats, el PSC s'ho pensa, ERC i ICV hi votaran a favor i el PP probablement en contra

El Parlament de Catalunya ha certificat que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) promoguda per la plataforma Prou.cat per prohibir les curses de braus al Principat pot seguir el tràmit en complir els requisits establerts. Pel que fa a l'aprovació d'aquesta ILP per part dels partits, els diputats de CiU tindran llibertat de vot quan aquesta es debati. Així ho ha notificat el portaveu de la federació, Oriol Pujol. Aquesta opció possiblement també serà seguida pel PSC, mentre que tan ERC com ICV ja han avançat que hi votaran a favor i el PP ha deixat entreveure el seu vot contrari. De fet els populars tenen previst presentar una esmena de retorn de la ILP. Dijous passat, la plataforma Prou va entrar al Parlament 180.169 firmes i l'Institut d'Estadística de Catalunya n'ha validat el mínim de 50.000 reglamentàries que preveu la normativa. El president de la Comissió, el magistrat Sebastián Moralo, va felicitar a la plataforma per haver superat "àmpliament" les firmes necessàries. El debat, al setembre.

Els promotors volen un canvi en la Llei de protecció dels animals per tal que les curses de braus no siguin una excepció en la prohibició del maltractament i mort dels animals en espectacles públics. El portaveu de la plataforma, Eric Gallego, va destacar que la societat catalana demana "de forma aclaparadora" que els diputats debatin sobre les curses de braus, un assumpte que, segons la seva opinió, "sempre s'ha intentat evitar". Gallego va assenyalar que a diferència de la ILP sobre transgènics, que va ser rebutjada per CiU, PSC-CpC i PPC en el passat ple, la iniciativa sobre toros és ben simple: "O estàs a favor dels animals, o estàs a favor de la tortura d'animals".


L'acceptació de la ILP per part d'ERC i ICV-EUiA és clara. A més a més, la portaveu parlamentària del partit republicà, Anna Simó, ha assegurat que ha signat a favor d'aquesta ILP antitaurina perquè li sembla “fantàstica”. Per la seva banda, Dolors Camats considera “saníssim” que la ciutadania es mobilitzi per forçar debats al Parlament. Finalment, la portaveu parlamentària del PP, Dolors Montserrat, ha avançat que el PP és contrari a l'abolició de les curses de braus i que possiblement presenti una esmena de retorn a la ILP. De totes maneres, el debat a la cambra catalana serà a partir de setembre.



No hay comentarios:

Publicar un comentario