miércoles, 22 de octubre de 2014

Prou subvencions a la tauromàfia. Iniciativa Animalista

Escrito por 

Aquests recursos haurien de servir per a l’empoderament econòmic del món agrari d’aquests territoris, per a potenciar l’esforç de les famílies que treballen xicotetes explotacions i de són la base de cooperatives o xicotetes empreses que innoven i diversifiquen.
Prou subvencions a la tauromàfia
Iniciativa Animalista dóna suport a la proposta del Grup Verd del Parlament Europeu, encapçalada per Bas Eickhout, per a eliminar els subsidis europeus a les ramaderies que crien i venen els animals que torturen i maten a les places.  La iniciativa es votarà el proper 22 d’octubre en el marc del procés d’aprovació dels pressuposts de l’UE pel 2015.
El negoci taurí comença a aquestes ramaderies, que també són les primeres beneficiàries de les  seues subvencions milionàries.  Aquest negoci depèn absolutament dels impostos de totes i tots perquè no genera interès: totes les enquestes mostren que molt poca gent està a favor que la tortura taurina continue, i són menys encara les que han sigut testimonis o han pagat una entrada per a una correguda de bous.
L’entramat de subvencions a la tauromàfia arriba a totes les instàncies: des de xicotets ajuntaments que han eliminat dels seus pressupostos tot suport a la ciutadania que no pot cobrir les seues necessitats per falta d’ingressos, fins a la Unió Europea.  Els pressupostos europeus són una font important d’ingressos per a les ramaderies.
Els bous que moren a les places són una xicoteta part dels que naixen a les ramaderies: sumats amb que es linxen als bous al carrer i correbous, representen un de cada 20 animals, aproximadament.  La major part de la resta moren als escorxadors i són el pretext de subvencions eixides de la PAC (Política Agrària Comuna).  
Gràcies al potent lobby taurí espanyol, encapçalat per representants del PP i del PSOE, les ramaderies taurines es “camuflen” per a passar com a explotacions ramaderes convencionals i rebre ajudes com les destinades a subvencionar les pèrdues per les fluctuacions de preus.    
Aquestes i altres subvencions, com la destinades a la protecció del medi rural des del pressupost de Medi Ambient, representen al voltant d’un terç dels ingressos de les ramaderies, tot a costa del conjunt de la ciutadania de la Unió Europea.  
També s’ha de tindre en compte que aquesta és una forma d’acaparar els recursos per les grans famílies latifundistes de Castella i Andalusia, a les que pertanyen les grans ramaderies.  Destaquen les famílies Domecq, Hernández Barrera, López de la Puerta o de Samuel Flores, que han estat entre les primeres receptores d’aquestes subvencions amb el Ducat d’Alba, el de l’Infantat, etc.
Aquests recursos haurien de servir per a l’empoderament econòmic del món agrari d’aquests territoris, per a potenciar l’esforç de les famílies que treballen xicotetes explotacions i de són la base de cooperatives o xicotetes empreses que innoven i diversifiquen.  
Emplacem la nostra representació al Parlament Europeu per a que aquesta iniciativa del Grup Verd, que està recollint firmes de tota la ciutadania a través de http://supportgreens.eu/es/corridasdetoros, tinga el suport necessari.  Especialment a la Marina Albiol, el Jordi Sebastià i el Josep Maria Terricabras, que s’han destacat per recolzar les propostes alternatives a la tortura taurina als Països Catalans.  També emplacem especialment la resta de representants dels partits polítics que donàrem suport a la ILP Prou! a Catalunya i als de Podem, que compten al seu programa amb el compromís per l’abolició de la tortura taurina.  

Iniciativa Animalista 16 octubre 2014

No hay comentarios:

Publicar un comentario